Жироуловлювач для ресторану Сток-Р
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Жироуловлювач «Сток-P»
Жироуловники — це первинна стадія очищення стічних вод. Вони захищають каналізаційні труби від жирового забруднення, а також збільшує ефективність наступних очисних споруд і оберігають від забруднення жирами ґрунтові води.
Загалом, жироуловники застосовуються в закусочних, ресторанах, готелях, кондитерських, гіпермаркетів із цехами напівфабрикатів із м'ясними та рибними відділами, підприємствах з перероблення продуктів тваринництва, миловарних фабрик, підприємствах із виготовлення харчової олії, підприємства з виробництва кормів для тварин тощо.
Жироловловник «Сток-P» призначений для очищення від жирових забруднень великих потоків стічних вод від жирових забруднень (підходить для витрати води до 5 л/с). Здатний очищати виробничі стоки з усього підприємства або окремих цех з перероблення харчової продукції.
Жироуловлювач можна встановлювати як усередині будівлі (в технічному або підвальному приміщенні), так і зовні, зокрема під землею.
Жироуловлювач являє собою гідроізольований відстійник, у якому відбувається відділення жиру від води внаслідок різниці їхньої питомої ваги. Легші частинки жиру підіймаються на поверхню, й очищена вода перетікає в каналізаційну мережу.
За бажанням замовника жироуловники забезпечують контрольний пристрій, що передає сигнал про потребу очищення жироуловлювачів.
Обслуговування жироуловлювача відбувається періодично залежно від ступеня забрудненості стічних вод. Обслуговування зводиться до двох основних операцій: механічного видалення великого сміття та жирових накопичень. Накопичувальні жиропродукти в жироуловлювачах видаляються насосами або асенізаційними машинами.
Обслуговувати один жироуловник набагато простіше та швидше, ніж кілька.
Переваги жироуловлювачів "Cток-P":
- висока ефективність;
- великий вибір продуктивності від 0,1 до 5 л/сек;
- кришка з гідрозакривом, що забезпечує 100% затримання запахів;
- наявність гасла напору, технологічних перегородок і перегородки, що запобігає потраплянню жиру, що плаває в каналізацію;
- невелика маса ємності;
- мінімальні витрати на встановлення;
- тривалий термін експлуатації;
- 100% антикорозійний матеріал. Жироуловлювач виготовляється з поліпропілену або поліетилену завтовшки 5-10 мм.
- нескладний монтаж;
- гарантійний термін експлуатації 3 роки;
- термін експлуатації матеріалу, з якого виготовляється жироуловитель приблизно 30 років;
— можливе виготовлення габаритами замовника.
Пристрій і робота жироуловлювачів "Сток-Р"
Сточні води надходять через підводний патрубок (2) у перший ступінь жироуловлювача ( I ), де відбувається осад зважених речовин і відділення частинок жиру від води внаслідок різниці їх придільних щільностей.
Попередньо очищені стоки проходять через систему перегородок (4) і надходять у другий ступінь жироуловлювача ( II), де відбувається остаточного освітлення стічної води.
Очищені стоки через вихідний патрубок (5) скидаються в систему каналізації.
Технічні характеристики
Витрата води, до (л/с.) |
Об'єм жироуловлювача (щільність жиру 935 кг/м3), л |
Розміри, мм |
Вартість, євро. |
0,1 |
70 |
350х400х500 |
130 |
0,2 |
140 |
500х550х550 |
158 |
0,3 |
210 |
500х600х700 |
194 |
0,4 |
280 |
500х750х750 |
243 |
0,5 |
350 |
550х800х800 |
297 |
0,6 |
420 |
750х750х750 |
324 |
0,7 |
490 |
500х1000х1000 |
351 |
0,8 |
560 |
750х750х1000 |
378 |
0,9 |
630 |
800х800х1000 |
410 |
1,0 |
700 |
700х1000х1000 |
437 |
1,25 |
880 |
800х1000х1000 |
468 |
1,5 |
1050 |
1000х1000х1050 |
504 |
1,75 |
1230 |
850х1200х1200 |
540 |
2 |
1400 |
1000х1000х1400 |
603 |
2,5 |
1760 |
1200х1200х1250 |
698 |
3 |
2100 |
1250х1300х1300 |
774 |
3,5 |
2460 |
1100х1500х1500 |
846 |
4 |
2800 |
1250х1500х1500 |
878 |
5 |
3500 |
1250х1400х2000 |
990 |
Жироуловники Компанія "Конард" очищає виробничі стоки з усього підприємства або окремих цех із перероблення харчової продукції.
Моделі жироуловлювачів і типів жироуловлювачів розрізняються за продуктивністю, варинтами вироблення, габаритами та місцям можливого монтажу жироуловлювачів (жироловильник під мийку, окремішній цеховий жироуловлювач або заглиблений у ґрунт). У сучасних умовах разом із ростом харчового виробництва, розширенням системи громадського харчування все гостріше встає проблема утилізації відпрацьованих харчових олій і жирів.
Залежно від масштабу виробництва добовий об'єм жирової маси, що випускається в відходи, може становити від декількох кілограмів до кількох тонн. Вона не тільки забиває каналізаційну систему, але й завдає істотного шкоди довкіллю. Насичена жирами та твердими частинками стічна вода перед скиданням у каналізацію обов'язково має проходити очищення. Найбільш поширеним сьогодні засобом очищення стічних вод від жиру є механічний проточний жироуловлювач. Жироуловлювач (сепаратор жиру) — це засіб очищення господарсько-побутових або інших, прирівняних до них за складом, виробничих стічних вод від жиропродуктів.
Жировідділювач встановлюється на виході виробничої каналізації, що містить забруднені жиром стоки, спочатку очищені від великих механічних домішок, і слугує для вловлювання і видалення неемульгованих жирів і олій із стічних вод, напрямних в очисні споруди з підприємств, у яких відбувається забруднення стічних вод жирами.Принцип роботи більшості жироуловлювачів, пропонованих на сьогодні, зазвичай, один і той самий. Заснований він на різниці питоми частинок жиру/оливу та води. Оскільки жири набагато легше води, вони підіймаються на її поверхню. Водночас важчі частинки (пісок і мул) осідають на дно. Саме на цьому ґрунтується гравітаційний метод очищення стічних вод від жирових забруднень. Тому жироловлювальні системи влаштовані так, щоб забезпечувалася максимальна концентрація жиру на поверхні, що надходить у нього води. Звільнена від жиру вода відводиться в каналізаційну мережу, а зібраний жир періодично видаляється із системи.
Жироуловники мають бути використані там, де висока небезпека забруднення не очищеними від жирів стічними водами, і де відділення рослинних і тваринних жирів та інших олійних субстанцій від інших стічних вод є необхідною умовою. До таких місць належать виробничі та торгові об'єкти, а саме: комерційні кухні та великі підприємства гастрономії, наприклад, ресторани, готелі, станції обслуговування під час спеціалізаторів; виробничі підприємства харчової промисловості; м'ясопереробні заводи, миловарні, оливобійні тощо.
Стоки, що містять велику кількість жирів у формі, непіддатливої відділення (в емульгованій формі), з місць, як-от молокозаводи, сироварні, цеху з оброблення риби та ін., обладнаних тільки мийками для посуду або «загусниками рідких відходів», можуть бути ефективно очищені в жирових сепараторах тільки за дотримання певних умов.
Жироуловлювачі це ефективний спосіб очищення стічних вод від жиру перед скиданням у каналізаційні мережі. Застосування жироуловлювачів у системах каналізації запобігає засміченню каналізаційних труб.
- Ціна: від 7 176 ₴